EMBRACE-dagen 2020

Välkommen till EMBRACE-dagen 2020!

Den 6 oktober 2020 går den årliga EMBRACE-dagen av stapeln. Dagen hålls i Länssalen på Örebro slott (några minuters promenad från Örebro centralstation) och lunch serveras på Stora hotellet, alldeles intill slottet.

Vi vet att det finns väldigt mycket goda exempel på hur man i olika kommuner arbetar systematiskt och kunskapsbaserat med EMBRACE och vet att ni kommer ha stor nytta av att få ta del av varandras erfarenheter.

Har din samverkansgrupp eller organisation något ni vill lyfta som goda exempel är ni välkomna att höra av er till oss så ser vi till att ni får presentera ert arbete under EMBRACE-dagen!

 

Tid och plats

Datum: 6 oktober 2020
Tid: 10:00 – 15:00 (Drop in från 9:30 med fika och mingel).
Plats: Örebro slott, Länssalen. Lunch på Stora hotellet i centrala Örebro.
EMBRACE-dagen är kostnadsfri.

 

EMBRACE-dagen 2020

Under dagen får du lyssna på andra kommuner som arbetar systematiskt och kunskapsbaserat och som använder EMBRACE och ta del av deras goda exempel och du får tid att utbyta erfarenheter. Du får höra hur vinnarna av priset Årets brottsförebyggare arbetar och du får också lyssna på vår eminenta utbildare och handledare Anton Fahlgren och professor Henrik Andershed om det senaste inom brottsförebyggande arbete och om utvecklingar som är på gång i EMBRACE. 

 

Vem är dagen till för?

2019 års vinnare av priset Årets brottsförebyggare: Örebrobostäder AB

Dagen är till för EMBRACE-användare för erfarenhetsutbyte och för information om nyheter i EMBRACE. Dagen är helt kostnadsfri för EMBRACE-Insightanvändare.

 

Prisutdelning av priset ”Årets brottsförebyggare 2020”

Priset ”Årets brottsförebyggare” delas ut under dagen. Centrala kriterier för att vinna priset är att man arbetar systematiskt i sitt brottsförebyggande arbete och använder EMBRACE och att man påvisat effekter av arbetet.

 

Anmälan

Deltagande i 2020 års EMBRACE-dag är helt kostnadsfritt för EMBRACE Insight-användare. Anmälan krävs dock och är bindande och vi erbjuder plats för max 5 personer från varje kommun som använder EMBRACE. Obligatoriskt att anmäla sig via formuläret nedan.

Vi bjuder på fika och lunch.

Senaste dag för anmälan är den 18 september 2020. Fram t.o.m. 18 september kl. 12.00 är avbokning av plats kostnadsfritt. Efter 18 september utgår en kostnad av 500 kr för anmäld person som uteblir från konferensen. Vid för få anmälda ställs dagen in.

Genom att anmäla dig till EMBRACE-dagen nedan godkänner du hur vi hanterar dina personuppgifter (namn, etc) enligt vår Personuppgiftspolicy.

    

_______________________________________________________________

 

Tack för deltagandet under den första EMBRACE-dagen 2019!

Den årliga och första EMBRACE-dagen ägde rum på City konferenscenter i centrala Örebro den 8 oktober 2019. Vi vill rikta ett stort tack till alla som deltog och bidrog till att dagen blev så bra!

Under dagen fick deltagarna information om funktionaliteter i EMBRACE och även förhandsinformation om den senaste utvecklingen: EMBRACE Insats!

EMBRACE-priset “Årets brottsförebyggare” delades också ut. Vinsten tilldelades Örebro Bostäder AB! Centrala kriterier för att vinna priset är att man arbetar systematiskt i sitt brottsförebyggande arbete och använder EMBRACE och att man påvisat effekter av arbetet. Motiveringen till årets vinnare löd:

“ÖBO var de som vågade ta klivet och vara först ut med att testa EMBRACE. De har sedan dess visat på en imponerande förmåga att upprätthålla rapportering varje vecka. De använder verkligen EMBRACE för att kartlägga, analysera och implementera insatser och de är på så sätt en central aktör i Örebro kommuns brottsförebyggande och trygghetsfrämjande arbete”.

Representanter från ÖBO, Pia Holm-Wahlström och Helena Albertsson, genomförde också en presentation om hur de konkret arbetat med och använt EMBRACE för att kartlägga, analysera och sätta in insatser i ett av deras områden.

Under dagen fanns tillfälle för informationsutbyte mellan användare – något vi ser att ni önskar mer av! Därför vill vi redan nu veta om det finns fler användare som har bra och inspirerande exempel på hur ni använt EMBRACE i ert brottsförebyggande arbete; det kan vara allt i från hur ni byggt upp er organisation, hur ni använder EMBRACE för kartläggning, tar fram problembilder, orsaksanalys eller utvärderar insatser! Kontakta oss här.